Image Holy Olie

merkaba healing & Kinesiologie

innerlijke kracht

Heel je mannelijke en vrouwelijke energie met merkaba

Merkaba is een van de sterkste symbolen uit de heilige geometrie. Het verbetert de samenwerking tussen je vrouwelijke intuïtieve lichaam en je mannelijke geest. Bovendien helpt merkaba om spiritueel te groeien en je missie op aarde te leven.

Wat is mannelijke en vrouwelijke energie?

Vrouwelijke en mannelijke energie zijn concepten die niet gebonden zijn aan geslacht, maar eerder verwijzen naar bepaalde eigenschappen en kwaliteiten die we allemaal bezitten. Vrouwelijke energie wordt vaak geassocieerd met zachtheid, intuïtie, empathie en het vermogen om te ontvangen. Aan de andere kant wordt mannelijke energie geassocieerd met kracht, actiegerichtheid, rationeel denken en het vermogen om te geven.

Het belang van balans

Een harmonieuze balans tussen vrouwelijke en mannelijke energie is essentieel voor je welzijn. Wanneer je te veel nadruk legt op één energie en de andere verwaarloost, kan je uit balans raken en problemen ervaren op emotioneel, mentaal en fysiek niveau, zoals:

Emotionele stress signalen:

– niks meer interessant vinden, je passie kwijt zijn
– vermoeidheid. Moeite om op te staan
– twijfelen aan jezelf, aan je werk, aan je relaties
– onzeker, rusteloos, angstig of ongerust
– snel geprikkeld en/of licht ontvlambaar. Van streek over kleine dingen
– geen perspectief zien of weten waar te beginnen

 

Fysieke stress signalen:

– je spieren spannen plotseling aan. Dit kun je bijvoorbeeld in je nek voelen
– bonzen van je hart
– bovenmatige alertheid, bijvoorbeeld een scherper gehoor
– vermoeidheid
– zweten, plotseling klamme handen krijgen

Wat is Merkaba?

De merkaba is een eeuwenoud symbool. Bovendien wordt dit symbool wereldwijd in spirituele tradities gebruikt voor persoonlijke- en spirituele groei. Ten eerste is het een van de sterkste symbolen uit de heilige geometrie. Ten tweede kan het bewust activeren ervan je leven veranderen, want het zorgt voor een verhoogde energetische frequentie. Zo worden er helingsprocessen in je lichaam en geest in gang gezet.

Verder is het een spiritueel symbool dat bestaat uit twee piramides die in elkaar vallen. Ten eerste een piramide met de punt omhoog, ten tweede een piramide met de punt naar beneden. Daarnaast creëren deze tegen elkaar roterende lichtvelden een energieveld rond je lichaam.

Verder komt merkaba van een Hebreeuws woord dat “lichtvoertuig” betekent. Daarnaast bestaat dit uit een combinatie van drie woorden, namelijk mer ka en ba. Zo betekenen de woorden volgens een Egyptische vertaling licht, geest en lichaam.

Wat betekent Merkaba / Mer Ka Ba?

merkaba

Kijkend naar de figuur staat Mer Ka Ba voor:

Mer:

 • tegen elkaar roterende lichtvelden
 • ook je divine light of goddelijke bron

Ka:

 • piramide met de punt omhoog
 • ook je bewustzijn of geest
 • ook zon tetraëder genoemd
 • staat bovendien voor mannelijke yang energie

Ba:

 • piramide met de punt omlaag
 • ook je intuïtieve lijf
 • ook aarde tetraëder genoemd
 • staat bovendien voor vrouwelijke  yin energie

Wat is Merkaba Healing?

Tijdens een Merkaba healing-sessie zal de behandelaar gerichte technieken gebruiken, welke jij nodig hebt om je vrouwelijke en mannelijke energie in balans te brengen. Het doel van de healing is om jou in je kracht te zetten op thema’s die spelen in je leven. Daar waar je voelt dat je energie uit balans is, waar je blokkades voelt of dingen die als een rode draad in je leven terug blijven komen. Daar zoeken we een nieuwe balans, zodat jij lekker in je vel zit en meer rust ervaart. 

De behandeling Merkaba-healing vormt een onderdeel van de behandeling Kinesiologie.
Kinesiologie toegepast om in contact te komen met de taal van je lijf.

Hoe werkt een healing met vrouwelijke energie?

Met de healing ontwikkel je vrouwelijke talenten, zoals je intuïtie om je gevoel te volgen.

Vrouwelijke energie helpt je bij het helen en verzachten van je innerlijke wereld. Het volgen van je intuïtie stelt je in staat om dieper in contact te komen met je emoties en behoeften. Tijdens de healing leer je om te luisteren naar je lichaam en je innerlijke wijsheid.

Hoe werkt een healing met mannelijke energie?

Met de healing ontwikkel je mannelijke talenten, zoals praktische vaardigheden om bewuster te leven.

Mannelijke energie helpt je bij nemen van actie en het manifesteren van je doelen en dromen. Door je rationele geest te gebruiken, kan je heldere beslissingen nemen en effectieve strategieën ontwikkelen om je doelen te bereiken.

De kracht van mannelijke energie stelt je in staat om obstakels te overwinnen en door te zetten, zelfs als het moeilijk wordt.

Vrouwelijke krachten beter benutten, dit levert het op

 • Inzicht in je gevoel, passie, levensdoel en talenten
 • creatief denken en leven
 • loslaten van emoties en overtuigingen
 • vanuit je hart verbinden met anderen
 • innerlijke rust hebben
 • geloof in jezelf en je talenten
 • iets af sluiten en ruimte maken voor wat nieuws


Heb jij een allergie voor woorden als: verbinden, creatief bezig zijn of je gevoelige kant laten zien? Dan heb je hier blijkbaar wat te winnen.

Mannelijke krachten beter benutten, dit levert het op

 • liefde geven aan de aarde en het bestaan
 • een sterke wil hebben
 • overvloed naar je toe trekken
 • tijd voor jezelf nemen
 • daadkracht, focus en energie hebben om voor elkaar te krijgen wat je wilt
 • trots zijn op jezelf / jezelf geweldig vinden
 • sterk zijn om te uiten wat je voelt, wat je wilt, wie je bent en wat je doet

 

Heb jij een allergie voor mensen met een ego? Voor mensen die zichzelf geweldig vinden en sterk zijn om dit te uiten. Dan heb je hier blijkbaar wat te winnen.

Merkaba als basis

Bij Marischa.nl kun je terecht voor Kinesiologie, Merkaba Healing en essential oil. Bij alles is merkaba de basis om vrouwelijke en mannelijke energie te helen.

Essential oil

Met een Holy Olie geurreis krijg je een essential oil met een merkaba activatie. Hierdoor wordt je merkaba geactiveerd om je intuïtieve lichaam en je geest in balans te brengen.

Kinesiologie

Kinesiologie brengt je in contact met de taal van je lijf, je emoties en je diepste verlangens. Vervolgens activeren we precies wat je lichaam en geest in balans brengt.

Hoe gebruik je merkaba om te mediteren?

In moderne spirituele leringen wordt de merkaba vaak gebruikt als meditatiehulpmiddel om verbinding te maken met hogere bewustzijnstoestanden. Zo kunnen beoefenaars hun spirituele energie activeren, waardoor ze naar hogere werelden kunnen reizen.

Drunvalo Melchizedek is een inspirator voor marischa.nl. Bovendien heeft hij veel kennis gedeeld over onder andere: merkaba en heilige geometrie. Daarom vind je hier wat inspirerende videos over Drunvalo Melchizedek. 

Samengevat helpt merkaba jou om je mannelijke en vrouwelijke energie in balans te brengen. Via marischa.nl en holyolie.nl kan je dit doen met: merkaba healing, kinesiologie en etherische olie.