Image Holy Olie

Kinesiologie

In gesprek met je lijf
Met Kinesiologie kom je in contact met de taal van je lijf, je emoties en je diepste verlangens. Met behulp van Kinesiologie krijg jij dé antwoorden om vanuit je hart te leven in overeenstemming met je lichaam en je geest.
Snel naar

Maak een afspraak voor een Kinesiologie consult

Tijdens een Kinesiologie consult vertelt je lijf wat je nodig hebt om je lichaam en geest in balans te brengen. De Kinesioloog is de tolk van de taal van jou lijf. 

Een online consult geeft dezelfde krachtige inzichten als bij een live consult, ongeacht dat je er fysiek niet bij bent.

Online Kinesiologie consult

Vanuit je eigen huis
70,- sessie à 1 uur
  • Afstand speelt geen rol. Met je toestemming ben ik surrogaat van je energiesysteem gedurende je online consult. Dit houdt in dat ik me instel op je energiesysteem en dat ik de spiertesten bij mijzelf doe. De uitkomsten uit de spiertest geven antwoord op je hulpvraag.

Live Kinesiologie consult

In De Meditatietuin in Amsterdam
80,- sessie à 1 uur
  • In de Meditatietuin, een krachtplek en oase van rust in Amsterdam. Hier bied ik een veilige plek om je te begeleiden op je spirituele pad. Maak na afloop een wandeling in het Amstelpark. Zo gun jij je lijf extra rust en de helende kracht van moeder natuur.

Wat is Kinesiologie?

Kinesiologie is een holistische methode die zich richt op de balans tussen lichaam en geest. Als er geen balans is, dan kan dit zich uiten in fysieke en mentale problemen. Kinesiologie kan je helpen om de oorzaak van problemen op te sporen en op te lossen. De Kinesioloog gebruikt verschillende technieken, zoals spiertesten, om te bepalen waar het lichaam in disbalans is. Zo zal spierverzwakking voelbaar zijn bij psychische verstoringen. Dit kan gaan om: overtuigingen, angsten, stress of bepaalde emoties. Met de hulp van de spiertest zoeken we naar manieren om deze verstoringen op te lossen.

"Je verstand staat gedurende de sessie even offline en je krijgt de antwoorden vanuit je intuïtie."

Kinesiologie laat jou in contact komen met de taal van je lijf, je emoties en je diepste verlangens. Simpel gezegd betekent Kinesiologie dat je in gesprek gaat met je lijf. Kinesiologie is een handige methode om te gebruiken bij het uitzoeken waardoor je klachten zijn ontstaan. Vervolgens worden er technieken toegepast om je klachten te verminderen of helemaal te laten verdwijnen.

Kinesiologie met een merkaba activatie

Marischa.nl combineert Kinesiologie en kennis van de Oosterse geneeskunde met merkaba-healing. Je merkaba wordt geactiveerd om je intuïtieve lichaam en je geest in balans te brengen. 

Een gebalanceerde merkaba geeft je energetische bescherming, helpt je om spiritueel te groeien en je missie op aarde te leven.

Waarbij helpt Kinesiologie?

Je kunt met heel wat klachten bij de Kinesiologie therapeut terecht. Ik werk vooral met stress gerelateerde klachten.

Dit is een ingang voor het consult. Je zult zien dat het je vervolgens verder brengt bij je persoonlijke groei. Zo krijg je inzicht in je leefstijl, je gedachtepatronen en wordt je lichaamsbewustzijn versterkt.

Kom in actie als je lichaam fluistert

Je lichaam is ontzettend innovatief en handig. Het fluistert de hele tijd en kan je subtiele signalen geven in bepaalde situaties die voor je lichaam stressvol zijn. Dit kan bijvoorbeeld het contact zijn met een (onbekend) persoon, voorwerp of plaats. Je lichaam voelt zich onveilig, waardoor het een vecht, vlucht of vries reactie geeft.

Fysieke signalen die je ervaart in bepaalde situaties:

– je spieren spannen plotseling aan. Dit kun je bijvoorbeeld in je nek voelen
– bonzen van je hart
– bovenmatige alertheid, bijvoorbeeld een scherper gehoor
– vermoeidheid
– zweten, plotseling klamme handen krijgen

Emotionele signalen van stress:

– niks meer interessant vinden, je passie kwijt zijn
– vermoeidheid. Moeite om op te staan
– twijfelen aan jezelf, aan je werk, aan je relaties
– onzeker, rusteloos, angstig of ongerust
– snel geprikkeld en/of licht ontvlambaar. Van streek over kleine dingen
– geen perspectief zien of weten waar te beginnen

Gedragsmatige signalen van stress:

– afspraken niet na komen
– verlies productiviteit
– vatbaar voor ongelukken
– te hard werken
– jezelf terugtrekken

Als je een of meerdere van deze signalen herkent dan weet je niet altijd wat de oorzaak is. Tijdens een Kinesiologie consult kijken we op een veilige manier naar de oorzaak van je klachten. We lossen stress gerelateerde klachten deels of volledig op.

Herken je signalen? Maak dan een afspraak voor een consult.

Kinesiologie balans geen burn out

Verborgen stress kan aanleiding zijn voor ziekte

Wanneer je het fluisteren van je lichaam negeert, dan gaat je lichaam schreeuwen. De verborgen stressklachten gaan zich uiten in:

– nek, schouder en rugklachten
– stijve spier(en)
– burn-out
– slapeloosheid of rusteloosheid
– aanhoudende migraine

Het is wetenschappelijk bewezen dat verborgen stress in een later stadium veroorzaker is van ernstige ziektes. Dit komt omdat je immuunsysteem verzwakt waardoor indringers niet meer tegengehouden worden. Daarom is het belangrijk dat je signalen herkent als je lichaam fluistert. Gun je lijf zo nu en dan een APK en werk aan je welzijn.

Medische disclaimer

Het is belangrijk om te benadrukken dat essential oil, merkaba-healing en Kinesiologie geen vervanging zijn voor medische behandelingen, maar kan een aanvulling zijn op reguliere gezondheidszorg. Raadpleeg altijd je arts bij medische of psychische klachten.

Veegestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij, neem gerust contact op via klantenservice@marischa.nl

Mijn expertise ligt bij het behandelen van zowel mannen als vrouwen. Het zijn mensen die bewust bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling om gezond te blijven en ziektes te voorkomen. Ze lopen vaker tegen soortgelijke issues aan in het contact met anderen, zien een rode draad door hun leven of herkennen signalen van verborgen stress.

Ik behandel ook mensen die het fluisteren van hun lichaam in signalen hebben genegeerd. Hun lichaam is gaan schreeuwen, wat zich uit in bijvoorbeeld: burn out, slaapproblemen, nek, schouder of rugklachten, et cetera.

Als je een aanvullende zorgverzekering hebt voor alternatieve therapie, dan kan de therapie deels vergoed worden. De vergoeding is afhankelijk van je zorgverzekeraar en polis. Let op dat voor een vergoeding van je zorgverzekeraar het eerste contact altijd live is. Vervolgbehandelingen kun je dan online volgen. Check de mogelijkheid tot vergoeden bij je zorgverzekeraar.

De praktijkruimte in het Amstelpark is in het pand van de ‘Meditatietuin’ (voormalig Giro-Paviljoen (gebouw nr. 38 op de kaart in het park). Het is een fijne plek midden in het park. De hoofdingang van het Amstelpark (postcode 1083 HZ) ligt aan de Europaboulevard te Amsterdam Buitenveldert, bij restaurant Rosarium, zuidelijk van het CS-station Amsterdam RAI, Metrostation Europaplein en de A10/Ringweg Zuid.

Ik adviseer ca. 3 sessies met tussendoelen, om je einddoel te bereiken. Waarbij je tussen de sessies zelf aan de slag gaat met je veranderend bewustzijn om je levensstijl en welzijn te verbeteren. Uiteraard is het aantal sessies afhankelijk van welk einddoel je voor ogen hebt en wat je situatie is. In sommige situaties is 1 sessie zelfs al voldoende.

Afspraken dienen minstens 24 uur van te voren worden gewijzigd of geannuleerd. Anders wordt de voor je vrijgemaakte tijd in rekening gebracht.

Als je een klacht hebt over de therapeut en/of de behandeling dan word je verzocht dit met je therapeut te bespreken.

Marischa.nl is aangesloten bij de VBAG. Mocht je er met de therapeut niet uitkomen dan vind je hier de klachtenregeling.

Mijn diensten als Kinesioloog zijn vrijgesteld van BTW op grond van artikel 11, eerste lid, onderdeel g, van de Wet OB 1968.

Ik ben gespecialiseerd in het werken met stress gerelateerde klachten. Deze (verborgen) stress kan zich op vele vlakken uiten. Je kan met verschillende klachten terecht.